MIKSI VETCOOK #6

ruukku.jpg
 
 

MIKSI VETCOOK? #6

 1# RUOKINNASSA ON KYSE PALJOSTA

Vetcook kotiruokintamenetelmällä olet koirasi kanssa tyytyväinen. Vetcook Life –valmiste sisältää vitamiineja ja mineraaleja, joilla täydennetään kotona koiralle valmistettua ruokaa. Kyllä, laadukkaista valitsemistasi raaka-aineista valmistettu ruoka yhdessä Vetcook-valmisteen kanssa, kattaa koirasi ravintoainevaatimukset kuten täysravintokin.

 “…Laadukkaista, valitsemistasi raaka-aineista valmistettu ruoka Vetcookilla täydennettynä, kattaa kaikki koirasi ravintoainevaatimukset”.

 

Täysravinnosta poiketen ruoka on tuoretta, sen tunnistaa ruoaksi, raaka-aineet ovat sinun valitsemiasi ja lopputulos koirasi mielestä HERKULLISTA!

 

2# KOTIRUOKA VAATII TÄYDENTÄMISTÄ

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan lähes kaikki internetistä löytyvät koirien kotiruokaohjeet ovat jossakin määrin vääriä: ravintoaineita on yksipuolisesti, niitä on selkeästi liikaa tai liian vähän. Lisätietoja tutkimuksesta löydät alla olevasta linkistä:

Evaluation of recipes of home-prepared maintenance diets for dogs. Jonathan Stockman, DVM; Andrea J. Fascetti, VMD, PhD, DACVIM, DACVN; Philip H. Kass, DVM, MPVM, PhD, DACVPM; Jennifer A. Larsen, DVM, PhD, DACVN

Vetcook-kotiruokareseptien ravintoainesisällöt on tarkkaan laskettu ja ne perustuvat tutkittuun tietoon koirien ravintoainevaatimuksista

Teemme taustatyön puolestasi. Voit keskittyä tarjoamaan hyvää kotiruokaa koirallesi.

 

3# EVOLUUTIOSSA TÄYTYY HYVÄKSYÄ PAIKKANSA

Ajan saatossa koirasta on tullut ruoan käyttäjänä samankaltainen ihmisen kanssa. Evoluutio on pitkä prosessi jossa meidän täytyy tyytyä ja hyväksyä paikkaimme tässä hetkessä. Esimerkiksi koira on poiketen suteen kykeneväinen käsittelemään hiilihydraatteja tehokkaammin. Ero on osoitettu myös geenitestein.

Ihminen oivalsi aikoinaan tulen ja lihan kypsennyksen ja se kiihdytti huomattavasti meidän lajillista kehitystä: vastapainona esimerkiksi purvoimamme väheni, aikaa jäi muuhunkin kuin lihan jäytämiseen; aivokapasiteetti nousi ja pureksimiselta jääneen ajan saattoi käyttää hyödyllisemmin, mm. työkalujen suunnittelemiseen.

Ihminen otti aikoinaan suden kaverikseen ja ihmisen rinnalla sudesta kehittyi koira. Tiiviissä yhteiselossa ihmisen kanssa koirat ovat jalostuneet puhtaista lihansyöjistä monipuolisemman ravinnon hyödyntäjiksi.

Kohonneen hygienian takia, immuunijärjestelmämme on haavoittuvaisempi verrattuna aikaan, joilloin asumisolomme ja ruokailutottumuksemme olivat alkeellisemmat. Tämä koskee jälleen myös koiria.

Siksi ruoan kypsentäminen on suositeltavaa: ruoka on turvallista ja helposti sulavaa.

 

4# RUOKINNASSA ON MONTA MITTARIA

Jotta ruokinta tukisi hyvinvointia mahdollisimman tehokkaasti, täytyy ruokintaa tarkastella laaja-alaisesti.

Jos keskitymme vallitsevien trendien mukaan liikaa yksittäisiin tekijöihin, oli se sitten ruoan proteiinisisältö tai D-vitamiinipitoistuus, jätämme helposti huomioimatta muut välttämättömät tekijät.

Ruokinnan tasapainoisuus vaatii kaikkien osa-alueiden huomiointia.

Kokonaisuudessa tulee huomioida: veden ja energian saanti, vitamiinit, mikro- ja makromineraalit – hyvää makua unohtamatta J

 

 

5# SUSIKAAN EI PELKÄLLÄ LIHALLA ELÄ

Tarjoamamme ruoan ravintotiheys on asia, joka tahtoo unohtua nykykeskustelussa koirien ruokinnasta. Nykykoirille syötetään paljon lihaa. Liha on proteiinirikasta purtavaa joka ei kuitenkaan tarjoa kaikkia tarvittavia ravintoaineita.

Havainnollistan asiaa esimerkillä:

Villissä luonnossa koiriemme kantaisä, susi, nauttii saaliseläimen kokonaan: liha tarjoaa erityisesti proteiineja ja energiaa, sisäelimet erityisesti vitamiineja, luusto mineraaleja, veri ja sidekudokset lukuisia muita tärkeitä ravintoaineita.

Jotta koiramme saisi siis ruoasta kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, täytyy ruokinnan olla raaka-aineellisesti erittäin monipuolista tai lisäravintein täydennettyä.

 

6# ONE HEALTH

Vetcook kannattaa One Health –ajattelua.

One Health konseptissa tarkastellaan ihmisen, lemmikin ja elinympäristön terveyttä kokonaisuutena. Samassa huushollissa elävät ihmiset ja lemmikit ovat hyvin tiiviissä vuorovaikutuksessa myös silmille näkymättömästi: elimistöissämme on valtavasti mm. bakteereja jotka ovat hyvinvoinnin kannalta välttämättömiä. Koiralla oireeton tartunta voi olla haitallinen ihmisille – eritysesti lapsille, vanhuksille.

 Vertailuksi:

Mikäli ruokkisimme eläintarhaeläimiä johon meillä ei ole suoraa kontaktia, vaikkapaa leijonaa, oman terveydentilamme kannalta eläimen terveydentilalla on pieni vaikutus terveyteemme. Sitä vastoin, tiiviissä yhteiselossa, kuten elämämme koiramme kanssa, lemmikki vaikuttaa suoraan terveyteemme: paitsi myönteisesti, kuten sosiaalisesti on vaikkapa ilmeistä, myös mahdollisesti haitallisesti: useat kypsentämättömän ruoan välityksellä tarttuvat infektiot voivat olla lemmikillä oireettomia ja tarttua ihmiseen.

 Ruoan kypsentäminen on paitsi meidän, myös lemmikkimme etu.